Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 1.9JTD 115 проблем ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Най-вероятно датчика не е наред! Често се случва, даже на доста коли нов внос или ги премахват или просто им изключват буксата....
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Значи да не се притеснявам, благодаря за съвета колега!
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

От вчера колеги забелязах, че сутрин като се кача в колата да я паля и като натисна спирачката педала е твърд и следователно като запали си става пак мек както трябва да бъде. Спирачките си ловят зверски както преди, АБС-а си бачка перфектно, но само сутрин педала си е твърд или се втвърдява с времето на престой на колата! От какво може да е колеги ? И на предната ми кола (Опел Вектра) педала беше твърд както сега, но никога не съм имал проблеми със спирането и както е и на Алфа-та !

Comment

Някъде има пропуск на вакуум. С времето някой съединиения от маркучи се превръшат в тръбички и...., моята също е така и до момента не мога да открия от къде диша. При мен са нужни поне 5-6 часа, понякога и цял ден.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Имам същия проблем със спирачката. Сутрин и след голям престой ми е трърд педала, но не всеки път.
            156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

И при мен се появява от време на време, но само сутрин или след 2-3 дена престой.
              Не ме кефи, защото като е твърд педалът, спирачките не държат. А като съм под наклон и паля на свободна, колата тръгва.
              Не съм тръгнал още да търся решение.
              Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

Вие какъв очаквате да е педала когато колата не е запалена, при мен е същото , но аз намирам това поведение за нормално - след като сервото на спирачките не работи .....
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                  Вие какъв очаквате да е педала когато колата не е запалена, при мен е същото , но аз намирам това поведение за нормално - след като сервото на спирачките не работи .....
                  нормално е
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

добра ирония - потупай се по гърдите като маймунка
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Хич не е нормално. След гасене на двигателя, спирачката трябва да се одървя поне след две натискания, без значение колко време е минало. Всичко друго значи, че вакумната система не е добре затворена.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        Хич не е нормално. След гасене на двигателя, спирачката трябва да се одървя поне след две натискания, без значение колко време е минало. Всичко друго значи, че вакумната система не е добре затворена.
                        +1

При мен след една седмица престой педалът става твърд след първите 2 натискания.

Това, че на някой му изпуска вакуума след повече от няколко часа, не е сериозен проблем. Но е симптом за зараждащ се проблем и е добре да му се обърне внимание.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

И друго да ви попитам колеги.... на 3-4 пъти ми се случва километражчето, (което отчита километрите на колата) да ми премигва през 1-2 секунди и след като я угася и запаля на ново и спира да премигва! Някакъв проблем ли е това или си е поведение на електрониката на колата??

Comment

Никой ли от вас не е имал този проблем колеги ?

Comment

Премигването се оправя на диагностка!
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Е да, но на диагностиката нищо друго не показва освен грешката, която ми излиза за изгоряла подгревна свещ!!

Comment

Working...
                                X